Nasi oelam

Nasi oelam

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rijst
  • ½ blok santen
  • 4 uien fijngesneden
  • ½ lombok fijngesneden
  • 1 theelepel trassi
  • 4 eieren
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • ½ theelepel djinten
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 spriet sereh
  • 1 eetlepel(s) teri
  • ½ theelepel basilicum
  • zout

Instructies

  • Kook de rijst met santen, djeroek poeroet en wat zout.
  • De overige ingrediënten worden samen in boter gebakken.
  • Van de eieren wordt eerst een omelet gebakken,in reepjes gesneden en in de kruiden meegebakken.
  • De helft van het kruidenmengsel wordt door de rijst gedaan, de andere helft is garnering.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch