Noisettes de chevreuil Romanoff
(Reemedaillons Romanoff)
Ingrediënten
- 8 reemedaillons
- 500 g champignons
- zout
- peper
- 3 deciliter pepersaus
- 1 blaadje(s) laurier
- ½ citroen
- 1 komkommer
- 100 g boter
- 1 ui
- 1 takje tijm
- 3 deciliter witte wijn
- 150 g boter
Instructies
- Schil de komkommer.
- Snij ze in de lengte doormidden, daarna in de breedte.
- Snij er vier bootjes van.
- Haal met een lepeltje de pitten weg.
- Schil de ui en hak ze fijn.
- Smelt 50 g boter in een pan en voeg de ui, takje tijm en blaadje laurier toe.
- Laat de ui moi goudbruin bakken.
- Voeg dan de wijn, zout en peper toe en laat de komkommer in deze courtbouillon zachtjes koken.
- Maak de champignons schoon en kook ze in water met een scheutje citroensap zachtjes gedurende 10 minuten.
- Geef er zout en peper over.
- Giet de champignons af en maak er een puree van.
- Doe deze over in een pannetje en laat hem koken totdat het water verdwenen is.
- Werk er dan 50 g boter door.
- Als de komkommer 10 minuten heeft gekookt gieten we ook deze af.
- Vul de schuitjes met de champignonspuree.
- Hou ze warm.
- Smelt de rest van de boter, bestrooi de medaillons met zout en peper en bak ze in 5 minuten bruin.
- Leg ze op een voorverwarmde dienschaal.
- Geef er wat pepersaus over en zet er de scheepjes omheen en serveer.