Noisettes de chevreuil Romanoff

(Reemedaillons Romanoff)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 reemedaillons
  • 500 g champignons
  • zout
  • peper
  • 3 deciliter pepersaus
  • 1 blaadje(s) laurier
  • ½ citroen
  • 1 komkommer
  • 100 g boter
  • 1 ui
  • 1 takje tijm
  • 3 deciliter witte wijn
  • 150 g boter

Instructies

  • Schil de komkommer.
  • Snij ze in de lengte doormidden, daarna in de breedte.
  • Snij er vier bootjes van.
  • Haal met een lepeltje de pitten weg.
  • Schil de ui en hak ze fijn.
  • Smelt 50 g boter in een pan en voeg de ui, takje tijm en blaadje laurier toe.
  • Laat de ui moi goudbruin bakken.
  • Voeg dan de wijn, zout en peper toe en laat de komkommer in deze courtbouillon zachtjes koken.
  • Maak de champignons schoon en kook ze in water met een scheutje citroensap zachtjes gedurende 10 minuten.
  • Geef er zout en peper over.
  • Giet de champignons af en maak er een puree van.
  • Doe deze over in een pannetje en laat hem koken totdat het water verdwenen is.
  • Werk er dan 50 g boter door.
  • Als de komkommer 10 minuten heeft gekookt gieten we ook deze af.
  • Vul de schuitjes met de champignonspuree.
  • Hou ze warm.
  • Smelt de rest van de boter, bestrooi de medaillons met zout en peper en bak ze in 5 minuten bruin.
  • Leg ze op een voorverwarmde dienschaal.
  • Geef er wat pepersaus over en zet er de scheepjes omheen en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild