Noisettes de chevreuil

Reemedaillons
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 reemedaillons
  • 90 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 8 jeneverbessen
  • 20 gram bloem
  • tomatenpuree
  • 0,5 deciliter jenever
  • 0,5 deciliter azijn
  • 2 deciliter rode wijn
  • 1 bouquet garni
  • wildafval
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil ui en wortel en snij beide in brunoise.
  • Schil de knoflook.
  • Plet de jeneverbessen.
  • Smelt 30 gram boter in een pan, en sauteer hierin op hoog vuur de ui, wortel en het wildafval.
  • Als het bruin is voeg dan de knoflook toe en een lepeltje tomatenpuree.
  • Strooi de bloem erover, meng goed en voeg de jeneverbessen toe.
  • Flambeer met 0,3 dl jenever.
  • Geef er dan azijn bij en 1 dl. water, de wijn, zout, peper en het bouquet garni.
  • Doe de deksel op de pan en laat alles 45 minuten zachtjes sudderen.
  • Passeer dan de saus. Smelt 50 gram boter, strooi zout en peper over de medaillons en sauteer ze in 5 minuten bruin. Leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  • Deglaseer de braadboter met de rest van de jenever, schraap alle aanbaksel los van de bodem en geef deze jus bij de saus.
  • Werk hier de rest van de boter door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Frankrijk