Noorse bloemkoolsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 2 koppen water
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 1 ½ eetlepel(s) bloem
  • 4 kippenbouillon
  • 4 koppen kokend water
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • 1 geklopte ei
  • ¼ kop dikke room

Instructies

  • Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in rozetjes.
  • Breng de kool in een grote pan met water en zout aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.
  • Laat de rozetjes uitlekken en pureer ze met een mixer.
  • Smelt de boter in een klein pannetje en voeg al roerend de bloem toe.
  • Los 4 bouillonblokjes op in 4 koppen kokend water en voeg dit roerend, met kleine scheutjes tegelijk, bij het botermengsel.
  • Laat het al roerend koken tot het enigszins dik begint te worden.
  • Voeg al roerend de gepureerde bloemkool, zout en peper toe.
  • Meng in een kleine schaal de eidooier met de dikke room en 2 eetlepels van de hete soep en voeg dit mengsel al roerend bij de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Noorwegen