Normandische salade

      Reacties uitgeschakeld voor Normandische salade

Normandische salade

Recept afdrukken
CategorieSalades
KeukenNederland
porties4
AuteurNederlands Zuivelbureau

ingrediënten

  • 3 peren
  • ½ citroen sap er van
  • 100 g jong belegen kaas
  • 100 g ossetong in plakken van 1/2 cm
  • 1/2 bekertje sour cream
  • 1 theelepel tomatenketchup
  • zout
  • peper
  • aromazout
  • tabasco
  • 1 doosje tuinkers

Bereidingswijze

  • Schil de peren.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel deze met het citroensap.
  • Snijd de kaas en de ossetong in blokjes.
  • Vermeng de sour cream met de tomatenketchup en breng de saus op smaak met zout, peper, aromazout en tabasco.
  • Vermeng de saus met de klein gesneden ingrediënten en zet de salade een half uur koud weg.
  • Schep de salade nogmaals door en serveer hem in met tuinkers gegarneerde coupes.
  • Dit is een heerlijke salade om in het voorjaar te geven, wanneer de eerste tuinkers weer te krijgen is.