Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Een ingevette springvorm van 26 cm doorsnede
Ingrediënten
Ingrediënten voor de caramel:
- 160 gram boter
- 260 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel citroensap
- 3 dikke appeltjes
Ingrediënten voor de taart:
- 4 eieren
- 225 gram lichtbruine basterdsuiker
- 225 gram zeer zachte boter
- 275 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 4 el melk
- Vanille extract ik heb mijn zelfgemaakte vanille extract gebruikt
Instructies
- Doe de suiker en de boter samen in een steelpan en breng onder voortdurend roeren aan de kook.
- Wanneer de suiker volledig gesmolten is stort je de caramel in de ingevette bakvorm.
- Schil de appeltjes en ontdoe ze van hun klokhuis.
- Snijd ze in mooie partjes en sprenkel er het citroensap over.
- Meng onder elkaar met je handen en rangschik de partjes op de caramel.
- Zet het even aan de kant.
- Klop de boter samen met de suiker en het vanille extract tot een crèmige massa.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop verder.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en zeef dit boven de kom.
- Klop verder en voeg nu de melk toe.
- Neem de bakvorm erbij en verdeel het deeg over de caramel met appeltjes.
- Strijk glad met een paletmes.
- Bak de taart gaar in een voorverwarmde oven van 170*C in ca 60 minuutjes.
- Doe altijd de prikkertest!
- Nog niet gaar?
- Laat de taart dan nog even verder bakken. wanneer de taart gaar is haal je ze uit de oven en laat ze zo 5 minuutjes in de vorm staan.
- Neem nu een taartrooster, plaats op de taart en draai het geheel om.
- Maak de springvorm los en haal de ring en deksel van de taart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de taart lauwwarm serveren met een bol ijs bij de koffie of je laat hem volledig afkoelen. Het is beide heel lekker!