Omgekeerde appeltaart

Omgekeerde appeltaart

Omgekeerde appeltaart

Voorbereidingstijd 30 minuten
baktijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Een ingevette springvorm van 26 cm doorsnede

Ingrediënten

Ingrediënten voor de caramel:

  • 160 gram boter
  • 260 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 dikke appeltjes

Ingrediënten voor de taart:

  • 4 eieren
  • 225 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 225 gram zeer zachte boter
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 el melk
  • Vanille extract ik heb mijn zelfgemaakte vanille extract gebruikt

Instructies

  • Doe de suiker en de boter samen in een steelpan en breng onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Wanneer de suiker volledig gesmolten is stort je de caramel in de ingevette bakvorm.
  • Schil de appeltjes en ontdoe ze van hun klokhuis.
  • Snijd ze in mooie partjes en sprenkel er het citroensap over.
  • Meng onder elkaar met je handen en rangschik de partjes op de caramel.
  • Zet het even aan de kant.
  • Klop de boter samen met de suiker en het vanille extract tot een crèmige massa.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop verder.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en zeef dit boven de kom.
  • Klop verder en voeg nu de melk toe.
  • Neem de bakvorm erbij en verdeel het deeg over de caramel met appeltjes.
  • Strijk glad met een paletmes.
  • Bak de taart gaar in een voorverwarmde oven van 170*C in ca 60 minuutjes.
  • Doe altijd de prikkertest!
  • Nog niet gaar?
  • Laat de taart dan nog even verder bakken. wanneer de taart gaar is haal je ze uit de oven en laat ze zo 5 minuutjes in de vorm staan.
  • Neem nu een taartrooster, plaats op de taart en draai het geheel om.
  • Maak de springvorm los en haal de ring en deksel van de taart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de taart lauwwarm serveren met een bol ijs bij de koffie of je laat hem volledig afkoelen. Het is beide heel lekker!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart