Omgekeerde cake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 65 gram boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 ½ dl melk
  • een snufje zout
  • 1 blik ananas
  • slagroom of zure room

Instructies

  • Doe het bakmeel, de suiker, de boter, het ei, de vanillesuiker, de melk en het zout in een beslagkom en klop er een glad beslag van.
  • Vet een bakvorm in.
  • Laat de ananas uitlekken en snijd de schijven doormidden.
  • Bedek de bodem van de vorm met ananas, schenk er het beslag op en bak de cake in ± 45 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven.
  • Laat de cake na het bakken even rusten en keer hem dan op een schaal.
  • Koud is de cake lekker met stijfgeslagen slagroom, warm met zure room.
  • Tip: In plaats van de vorm in te vetten, kunt u hem bedekken met 50 gr gesmolten boter, waarin u 100 gr bruine basterdsuiker heeft opgelost.
  • Als u de cake dan stort, is hij mooi goudbruin van de geglazuurde suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake