Omgekeerde Perentaart

Omgekeerde Perentaart

Omgekeerde Perentaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Benodigheden voor het deeg:

  • 225 gram bloem
  • 75 gram Lichte bastardsuiker
  • Snufje zout
  • 150 gram koude echte boter
  • 1 eidooier

Voor de vulling:

  • 150 gram suiker
  • scheutje water
  • klontje echte boter
  • 5 rijpe handperen geschild en in repen gesneden

Instructies

  • Doe de bloem, suiker, zout en de boter in de keukenmachine en laat mengen tot het deeg aan elkaar kleeft.
  • Doe er dan de eidooier bij en meng nog even door.
  • Haal het deeg uit de kom en verpak het in plastic folie.
  • Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
  • Neem een ronde lage bakvorm en vet deze in.
  • Zet de bakvorm aan de kant en ga verder met het maken van de karamelsaus.
  • Neem een steelpan en doe hierin het scheutje water met de suiker.
  • Zet op een hoog vuur en laat koken.
  • De suiker gaat verkleuren naar goudbruin.
  • Kijk uit dat je het niet laat verbranden.
  • Wanneer de saus goed is neem je hem van het vuur en blus je het geheel af met een klein scheutje water.
  • Roer dan het klontje boter erdoor.
  • Goed blijven roeren en vooral niet meer terug op het vuur zetten !
  • Schenk de saus in het bakblik en rangschik de geschilde peren er bovenop.
  • Neem nu het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde lap die iets groter is dan je bakvorm.
  • Leg de lap over de peren en probeer voorzichtig de zijkanten iets onder de peren in te steken.
  • Bak de omgekeerde perentaart in een voorverwarmde oven van 180° in ca 50 minuutjes gaar.
  • Haal de taart uit de oven en leg er een groot rond bord of taartschotel overheen.
  • Draai de taart in 1 keer om. Serveer bij de koffie of met een bolletje vanille ijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart