Oopsie brood (lunch)

Oopsie brood (lunch)

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram roomkaas
  • 3 grote eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze lichtjes in met bakspray of boter.
  • Pak nu 2 kommen en splits daarin de eieren.
  • De eigelen in 1 kommetje, het eiwit in het andere.
  • Voeg het snufje zout bij het eiwit en klop het stijf met een elektrische mixer.
  • Voeg de roomkaas en de tl bakpoeder bij de eigelen en mix tot een glad en luchtig geheel.
  • Spatel nu het eigeelmengsel bij het eiwit.
  • Doe dit niet in 1 keer, maar beetje voor beetje.
  • Spatel wat van het eigeelmengsel bij het eiwit en breng het eigeel naar onder en naar boven met behulp van de spatel totdat het eimengsel goed is gemengd.
  • Dan kan je weer wat van het eimengsel erbij spatelen totdat alles is gemengd.
  • De luchtbelletjes in het eiwit mogen niet verdwijnen.
  • Schep 6 grote lepels van het mengsel op het bakpapier en druk voorzichtig met een lepel op de bovenkant van elke hoopje om het nog iets platter te maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Kaas / Lunch