Oosterse kippenbouillon met paddestoelen en paksoi

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 mienestjes
  • 2 bosuitjes
  • 6 champignons
  • 3 stengels paksoi
  • 1 eetlepel(s) roerbakolie
  • 1 pot kippenbouillon 340 ml
  • ½ dl medium dry sherry
  • 1-2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek

Instructies

  • Breng in een pan ruim water aan de kook, leg de mienestjes erin en laat ze van het vuur in ± 4 minuten gaar worden.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de paksoi in repen.
  • Verhit de bakolie in een wok of pan en bak de bosui en de champignons al omscheppend 2 minuten.
  • Schep de paksoi erdoor en bak alles nog ± 1 minuut.
  • Voeg de bouillon met het kippevlees, 1 dl water en de sherry toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat het geheel nog ± 2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng de bouillon pittig op smaak met ketjap en sambal.
  • Neem de mienestjes met een schuimspaan uit het water en leg ze in 3 soepkommen.
  • Schep de oosterse bouillon erop.
  • Neem voor 4 personen 4 mienestjes en verdubbel de hoeveelheid groenten.
  • Leng de bouillon aan met 1 dl sherry en 2 1/2 dl water.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Oosters