Oosterse lamsfilet

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 halfliterblik kikkerwten
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 kleine koolrabi
  • 500 gram lamsfilet in dunne plakjes
  • 25 gram pistache
  • 2 eetlepels olie
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 verse rode peper of 4 gedroogde
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 4 worteltjes
  • 1 limoen het sap er van (of een citroen)
  • allesbinder
  • kerrie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de worteltjes en de koolrabi in dikke platte reepjes en de courgette en de aubergine in gehalveerde plakken.
  • Blancheer de gesneden groenten 3-4 minuten in water met zout en het citroen- of limoensap.
  • Kruid de plakjes lamsfilet met zout, peper en kerrie en roerbak ze vervolgens met de knoflook, de rode ui en de in ringen gesneden rode peper 2-3 minuten in de hete olie. Roerbak daarna de geblancheerde groenten op hoog vuur 1 minuut mee.
  • Zet het vuur laag, voeg de kikkererwten, de pijnboompitten en de pistachenoten toe en breng het pittig op smaak met zout en peper.
  • Bind het vocht licht met allesbinder en laat het vervolgens 1 minuut goed op temperatuur komen.
  • Lekker met wilde saffraanrijst en een compote van verse vijgen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters