Oosterse lamsfilet
Ingrediënten
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine courgette
- 1 halfliterblik kikkerwten
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 kleine koolrabi
- 500 gram lamsfilet in dunne plakjes
- 25 gram pistache
- 2 eetlepels olie
- 25 gram pijnboompitten
- 1 verse rode peper of 4 gedroogde
- 1 rode ui in halve ringen
- 4 worteltjes
- 1 limoen het sap er van (of een citroen)
- allesbinder
- kerrie
- peper
- zout
Instructies
- Snijd de worteltjes en de koolrabi in dikke platte reepjes en de courgette en de aubergine in gehalveerde plakken.
- Blancheer de gesneden groenten 3-4 minuten in water met zout en het citroen- of limoensap.
- Kruid de plakjes lamsfilet met zout, peper en kerrie en roerbak ze vervolgens met de knoflook, de rode ui en de in ringen gesneden rode peper 2-3 minuten in de hete olie. Roerbak daarna de geblancheerde groenten op hoog vuur 1 minuut mee.
- Zet het vuur laag, voeg de kikkererwten, de pijnboompitten en de pistachenoten toe en breng het pittig op smaak met zout en peper.
- Bind het vocht licht met allesbinder en laat het vervolgens 1 minuut goed op temperatuur komen.
- Lekker met wilde saffraanrijst en een compote van verse vijgen.