Oosterse Paksoi met ei

Oosterse Paksoi met ei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 stuks ei eren gekookt in kwarten gesneden
  • 2 stengels/ 40 gram bosui 2 khd in ringen
  • ½ paprika 2 khd in blokjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • rode peper OPTIONEEL
  • 100 gram tomaten 2 7 khd in blokjes
  • 1 krop=400 gr. paksoi 1 2 khd in reepjes
  • 3 eetlepel(s) kokosmelk 0 2 khd of kokoscream opgelost in water
  • 1 eetlepel/15 ml sojasaus 0 8 khd type tamari
  • handje amandelschaafsel 7 khd

Instructies

  • Kook 3 eieren hard in 8-10 minuten.
  • Pel de eieren en snijd ze in vieren.
  • Snijd ondertussen de groenten zoals aangeven.
  • Fruit de bosui samen met paprika ongeveer 2 minuten in een wok. (en rode peper, optioneel).
  • Voeg tomaat toe en wok ongeveer 1 minuut mee.
  • Voeg dan de gesneden paksoi erbij en schenk kokosmelk en sojasaus erbij.
  • Roerbak maximaal 5 minuten.
  • Rooster de amandelen ondertussen op hoog vuur in een droog koekenpannetje.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over twee borden en leg de kwarten ei erop.
  • Garneer met amandelschaafsel en klaar is je heerlijke wokmaaltijd.
  • Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten
Land van herkomst Oosters