Oosterse roerbakschotel met varkensvlees en mango
Instructies
- Snijd 400 gr hamlappen in dunne plakjes en kruid ze met 1 eetlepel tandoorikruiden.
- Maak 1 prei schoon.
- Snijd deze in stukken van 4 cm en daarna in reepjes.
- Haal 100 gr peultjes af.
- Schil 1 mango, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd deze in stukken.
- Verhit 4 eetlepels Blue Band Vloeibaar (= 50 gr) in een wok of hapjespan.
- Bak de hamlappen op hoog vuur al omscheppend snel bruin en schep ze op een bord.
- Roerbak de peultjes ± 3 minuten in het bakvet.
- Roerbak de mango en prei 1 minuut mee.
- Voeg de hamlappen en 1 dl tomatensap toe en laat het gerecht nog ± 2-3 minuten sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met eiermie.
Voeg dan met het tomatensap ook 1 á 2 eetlepels perzikvocht toe.
Tip:
Vervang de verse mango door een blikje perzikschijfjes.Voeg dan met het tomatensap ook 1 á 2 eetlepels perzikvocht toe.