Oosterse roerbakschotel met varkensvlees en mango

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Snijd 400 gr hamlappen in dunne plakjes en kruid ze met 1 eetlepel tandoorikruiden.
  • Maak 1 prei schoon.
  • Snijd deze in stukken van 4 cm en daarna in reepjes.
  • Haal 100 gr peultjes af.
  • Schil 1 mango, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd deze in stukken.
  • Verhit 4 eetlepels Blue Band Vloeibaar (= 50 gr) in een wok of hapjespan.
  • Bak de hamlappen op hoog vuur al omscheppend snel bruin en schep ze op een bord.
  • Roerbak de peultjes ± 3 minuten in het bakvet.
  • Roerbak de mango en prei 1 minuut mee.
  • Voeg de hamlappen en 1 dl tomatensap toe en laat het gerecht nog ± 2-3 minuten sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met eiermie.

Tip:

Vervang de verse mango door een blikje perzikschijfjes.
Voeg dan met het tomatensap ook 1 á 2 eetlepels perzikvocht toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Varkensvlees