Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 krop sla
- 1 komkommer
- 1 paprika
- 1 grote ui
- 125 gram taugé
- een halve winterpeen
- 1 teentje knoflook
Voor de dressing:
- walnootolie
- azijn
- gembersiroop
- citroensap
- vers limoensap
- mosterd
Instructies
- Maak de knoflook schoon en snijd in stukjes.
- Snijd de ui in dunne ringen. Maak de taugé en paprika schoon.
- Snijd de paprika in smalle reepjes.
- Bak de ui, taugé en knoflook in een beetje olie tot ze glazig zijn.
- Dan laten afkoelen.
- Schil de komkommer en snijd over de lengte doormidden.
- Verwijder de zaadlijsten en snijd dan halve maantjes.
- Schil de winterpeen en snijd 'm jullienne.
- Meng voor de dressing alle ingrediënten naar smaak goed door elkaar en voeg de paprika, wortel en komkommer toe.
- Laat dit een uurtje intrekken.
- Was de sla en scheur in kleine stukjes.
- Leg daarna op een groot bord en voeg alle ingrediënten toe met de dressing.
- Hussel daarna een beetje door elkaar.