Oosterse salade

Porties: 4
Voorbereidingstijd 4 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • 1 grote ui
  • 125 gram taugé
  • een halve winterpeen
  • 1 teentje knoflook

Voor de dressing:

  • walnootolie
  • azijn
  • gembersiroop
  • citroensap
  • vers limoensap
  • mosterd

Instructies

  • Maak de knoflook schoon en snijd in stukjes.
  • Snijd de ui in dunne ringen. Maak de taugé en paprika schoon. 
  • Snijd de paprika in smalle reepjes.
  • Bak de ui, taugé en knoflook in een beetje olie tot ze glazig zijn. 
  • Dan laten afkoelen.
  • Schil de komkommer en snijd over de lengte doormidden. 
  • Verwijder de zaadlijsten en snijd dan halve maantjes.
  • Schil de winterpeen en snijd 'm jullienne.
  • Meng voor de dressing alle ingrediënten naar smaak goed door elkaar en voeg de paprika, wortel en komkommer toe. 
  • Laat dit een uurtje intrekken.
  • Was de sla en scheur in kleine stukjes. 
  • Leg daarna op een groot bord en voeg alle ingrediënten toe met de dressing.
  • Hussel daarna een beetje door elkaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Oosters