Oosterse wokgerecht met gepluisde kip

Oosterse wokgerecht met gepluisde kip

(Voor 4 personen, 8 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram woknoedels gekookt volgens aanwijzingen op de verpakking
  • 500 gram kipfilet voorgekookt, zie bereidingswijze en begin met dit vóór je de rest van het recept volgt
  • 1 rodepuntpaprika (in blokjes gesneden)
  • 250 gram kastanjechampignons (in blokjes gesneden)
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 4 tenen knoflook geplet en klein gehakt
  • 100 gram taugé gewassen
  • 40 gram rucola gesneden
  • stukje verse gember 2×2 cm, geraspt
  • 1 blokje groentebouillon opgelost in 50 ml water
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis zoet
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 eetlepel(s) oestersaus
  • 1,5 eetlepel(s) hoisinsaus
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 1 eetlepel(s) Greensweet erythritol suiker dat is 0 punten
  • versgemalen peper naar smaak
  • zout uit de molen naar smaak

eventueel:

  • lente uitjes hoeft niet per se

Instructies

  • Doe de kipfilets in water met vers gemalen peper en zet op het vuur.
  • Als het water kookt het vuur half laag draaien en 8 minuten laten koken met de deksel dicht op de pan.
  • Na het koken afgieten en af laten koelen en uit elkaar pluizen.
  • Bereid alle andere dingen voor het gerecht voor en zet alles klaar..
  • Bak de ui, sjalot, peper en knoflook even een paar minuutjes aan in de sesamolie.
  • Blus af met de bouillon.
  • Voeg de paprika, champignons en gember toe en roerbak dit nog een minuut of 5 op half hoog vuur.
  • Doe de ketjap, sojasaus, hoisinsaus, suiker en oestersaus erbij en roerbak dat op hoog vuur nog een minuut of 3.
  • Voeg de gepluisde kip toe en roerbak dit een minuutje mee.
  • Voeg als laatste de woknoedels toe en meng door elkaar.
  • Wok nog even goed door elkaar tot alles goed warm is.
  • Proef even en voeg eventueel peper en/of zout naar smaak toe (ik heb niets meer toegevoegd).
  • Doe de rucola in een diep bord en schep het eten erop.
  • Serveer de taugé en eventueel lente uitjes apart erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit is geen pittig gerecht maar wel een smaakvol gerecht. Wil je wat meer pit, vervang dan de hoisinsaus door 2 eetlepels Calvé pindakaas en een eetlepel sambal oelek. Er komt dan wel een puntje bij, dan is het gerecht 9 punten per persoon.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Roerbakken / Wokken