Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram woknoedels gekookt volgens aanwijzingen op de verpakking
- 500 gram kipfilet voorgekookt, zie bereidingswijze en begin met dit vóór je de rest van het recept volgt
- 1 rodepuntpaprika (in blokjes gesneden)
- 250 gram kastanjechampignons (in blokjes gesneden)
- 1 ui grof gesnipperd
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 rode peper klein gesneden
- 4 tenen knoflook geplet en klein gehakt
- 100 gram taugé gewassen
- 40 gram rucola gesneden
- stukje verse gember 2×2 cm, geraspt
- 1 blokje groentebouillon opgelost in 50 ml water
- 4 eetlepel(s) ketjap manis zoet
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 1 eetlepel(s) oestersaus
- 1,5 eetlepel(s) hoisinsaus
- 1 eetlepel(s) sesamolie
- 1 eetlepel(s) Greensweet erythritol suiker dat is 0 punten
- versgemalen peper naar smaak
- zout uit de molen naar smaak
eventueel:
- lente uitjes hoeft niet per se
Instructies
- Doe de kipfilets in water met vers gemalen peper en zet op het vuur.
- Als het water kookt het vuur half laag draaien en 8 minuten laten koken met de deksel dicht op de pan.
- Na het koken afgieten en af laten koelen en uit elkaar pluizen.
- Bereid alle andere dingen voor het gerecht voor en zet alles klaar..
- Bak de ui, sjalot, peper en knoflook even een paar minuutjes aan in de sesamolie.
- Blus af met de bouillon.
- Voeg de paprika, champignons en gember toe en roerbak dit nog een minuut of 5 op half hoog vuur.
- Doe de ketjap, sojasaus, hoisinsaus, suiker en oestersaus erbij en roerbak dat op hoog vuur nog een minuut of 3.
- Voeg de gepluisde kip toe en roerbak dit een minuutje mee.
- Voeg als laatste de woknoedels toe en meng door elkaar.
- Wok nog even goed door elkaar tot alles goed warm is.
- Proef even en voeg eventueel peper en/of zout naar smaak toe (ik heb niets meer toegevoegd).
- Doe de rucola in een diep bord en schep het eten erop.
- Serveer de taugé en eventueel lente uitjes apart erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit is geen pittig gerecht maar wel een smaakvol gerecht. Wil je wat meer pit, vervang dan de hoisinsaus door 2 eetlepels Calvé pindakaas en een eetlepel sambal oelek. Er komt dan wel een puntje bij, dan is het gerecht 9 punten per persoon.