Open aardbeientaart
AH 12 maanden Lekker Eten
Equipment
- blindbakvulling of gedroogde peulvruchten,
- lage taartvorm van 26-28 cm, ingevet
Ingrediënten
- 1 portie zoet taartdeeg zie Notitie:
- 4 eidooiers
- 125 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 40 g bloem gezeefd
- 500 ml melk
- 500 g aardbeien in plakjes
- 1 el geraspte citroenschil
- 1 el poedersuiker
Instructies
Voorbereiden:
- Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg hierop uit tot een ronde lap die 3 cm groter is dan de vorm.
- Bekleed de vorm met het deeg en zet de vorm minimaal 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°c
- Leg een stuk bakpapier op het deeg en leg daarop zoveel blindbakvulling of peulvruchten dat de bodem er bijna geheel mee bedekt is.
- Zet de vorm op het rooster iets boven het midden in de oven en bak de taart 20 minuten.
- Verwijder de peulvruchten en het bakpapier en zet de taart nog 8 min. in de oven. Laat de taart op een rooster afkoelen.
- Klop in een kom met de handmixer de eidooiers met de suiker en vanillesuiker tot een dikke crème, die als een breed lint van de garde loopt.
- Schep de bloem er luchtig door.
- Breng in een pannetje de melk aan de kook en schenk de melk al kloppend met de mixer in een dun straaltje bij de geklopte eidooiers.
- Laat het mengsel onder voortdurend kloppen aan de kook komen en 3 minuten heel zachtjes koken.
- Neem de pan van het vuur en laat de room afkoelen.
- Klop heel regelmatig om velvorming te voorkomen.
- Bereiden
- Schep de banketbakkersroom in de taart en strijk hem gelijkmatig uit.
- Verdeel de plakjes aardbei in cirkels over de room.
Notities / Tips / Wijnadvies
Basisrecept zoet taartdeeg:
- Meng in een kom 225 g bloem met 2 el fijne tafelsuiker en een mespunt zout.
- Voeg 150 g koude boter in stukjes toe en wrijf alles met de vingers tot kruimels.
- Roer 2 eidooiers met 1 ell water los, voeg het eimengsel toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg, ingepakt in folie ca. 30 min. in de koelkast rusten.