Open aardbeientaart

Open aardbeientaart

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 10 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • blindbakvulling of gedroogde peulvruchten,
  • lage taartvorm van 26-28 cm, ingevet

Ingrediënten

  • 1 portie zoet taartdeeg zie Notitie:
  • 4 eidooiers
  • 125 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 40 g bloem gezeefd
  • 500 ml melk
  • 500 g aardbeien in plakjes
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 1 el poedersuiker

Instructies

Voorbereiden:

  • Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg hierop uit tot een ronde lap die 3 cm groter is dan de vorm.
  • Bekleed de vorm met het deeg en zet de vorm minimaal 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°c
  • Leg een stuk bakpapier op het deeg en leg daarop zoveel blindbakvulling of peulvruchten dat de bodem er bijna geheel mee bedekt is.
  • Zet de vorm op het rooster iets boven het midden in de oven en bak de taart 20 minuten.
  • Verwijder de peulvruchten en het bakpapier en zet de taart nog 8 min. in de oven. Laat de taart op een rooster afkoelen.
  • Klop in een kom met de handmixer de eidooiers met de suiker en vanillesuiker tot een dikke crème, die als een breed lint van de garde loopt.
  • Schep de bloem er luchtig door.
  • Breng in een pannetje de melk aan de kook en schenk de melk al kloppend met de mixer in een dun straaltje bij de geklopte eidooiers.
  • Laat het mengsel onder voortdurend kloppen aan de kook komen en 3 minuten heel zachtjes koken.
  • Neem de pan van het vuur en laat de room afkoelen.
  • Klop heel regelmatig om velvorming te voorkomen.
  • Bereiden
  • Schep de banketbakkersroom in de taart en strijk hem gelijkmatig uit.
  • Verdeel de plakjes aardbei in cirkels over de room.

Notities / Tips / Wijnadvies

Basisrecept zoet taartdeeg:
  • Meng in een kom 225 g bloem met 2 el fijne tafelsuiker en een mespunt zout.
  • Voeg 150 g koude boter in stukjes toe en wrijf alles met de vingers tot kruimels.
  • Roer 2 eidooiers met 1 ell water los, voeg het eimengsel toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
  • Laat het deeg, ingepakt in folie ca. 30 min. in de koelkast rusten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst Frankrijk