Oreo cupcakes

Oreo cupcakes

Porties: 12 stuks
Costscheel 3 euro met post nl
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg :

  • 12 Oreokoekjes
  • 150 g boter
  • 150 g Suiker
  • 1 Snufje zout
  • Vanille extract
  • 2 Eieren kamertemperatuur
  • 160 g Bloem
  • 30 g Cacaopoeder
  • ½ TL Bakpoeder
  • ¼ TL Natrium bicarbonaat

eventueel

  • beetje melk op kamertemperatuur

Voor de topping:

  • 10 OreoKoekjes
  • 300 g Slagroom
  • 3 TL klop-fix
  • 50 g Poedersuiker
  • 300 g mascarpone
  • 3 TL klop-fix
  • Vanille extract
  • Voor de decoratie :
  • 12 Mini OreoKoekjes
  • Chocolade strooisel
  • Zwarte decoratie suiker

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 170°C boven- en onder hitte.
  • Boter, suiker, zout en vanille extract mixen tot een romige massa.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix totdat de eieren volledig opgenomen zijn door de massa.
  • De droge bestanddelen met elkaar mengen en aan de massa toevoegen.
  • Als het deeg te stevig is dan kun je een beetje melk toevoegen.
  • Vermorzel de koekjes tot een grote van 1 cm en meng ze onder het deeg.
  • Neem een ijsschep en schep in elk cupcake papiertje een bolletje deeg.
  • Bak ze af in circa 20 minuten. Laat de cupcakes volledig afkoelen.
  • Maal de Oreokoekjes helemaal fijn tot kruimels.
  • Mix de slagroom halfvast en voeg de klop-fix toe.
  • Klop de slagroom verder stijf en laat daarna de slagroom opstijven in de frigo (koelkast).
  • Meng de mascarpone met klop-fix, poedersuiker en het vanille extract.
  • Meng eerst de Oreo kruimels eronder en dan de slagroom eronder mengen.
  • Neem een spuitzak met een grote spuitmond.
  • Doe de crème erin en versier de cupcakes met de crème.
  • Steek er een mini-Oreokoekje in en strooi er wat hagelslag en/of zwarte suiker over.
  • Laat de cupcakes nog even verder opstijven in de frigo (koelkast).
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cupcakes / Muffins