Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 blikje ananas stukjes op eigen sap 225 gram
- 120 gr kipfilet
- 1 kleine groene paprika
- 4 artisjokharten blik
- 1,5 cm verse gemberwortel
- 1 eetlepel(s) arachideolie
- 1,5 eetlepel(s) sojasaus
- 2 eetlepel(s) dry sherry
- 1 eetlepel(s) zoete chilisaus
- 5 gram verse basilicum
Instructies
- Boven kom ananas laten uitlekken en sap bewaren.
- Kipfilet in 12 blokjes snijden.
- Paprika wassen en schoonmaken.
- Paprika en artisjokharten in 12 stukjes snijden.
- Gember schillen en in dunne plakjes snijden.
- Ananas, kip, artisjokharten en paprika aan cocktailprikkers rijgen.
- In wok olie verhitten.
- Gember op halfhoog vuur ca. 30 seconden roerbakken.
- Spiesjes toevoegen en ca. 1 minuut al omscheppend meebakken.
- Sojasaus, sherry, chilisaus, ananassap en basilicum toevoegen.
- Met deksel op wok ca. 4 minuten zachtjes koken, af en toe omscheppen.
- Spiesjes uit saus nemen en direct serveren.