Osawacake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 125 gram speltmeel
  • 9 eetlepel(s) geroosterde sesamzaadjes
  • 150 gram hazelnoten
  • 2 eetlepel(s) kokosolie
  • 150 gram rozijnen
  • 6 gedroogde abrikozen of vijgen in stukjes
  • 180 ml biologische diksap
  • 100 gram havermout
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 2 ½ eetlepel(s) kaneelpoeder
  • 1 theelepel zeezout

Instructies

  • Week de rozijnen twintig minuten in water.
  • Spoel de rijst schoon en kook het gaar.
  • Ondertussen vet je een cakevorm in met kokosolie.
  • Verspreid ¾ van de sesamzaadjes in de vorm (ook de zijkanten).
  • De noten rooster je even op hoog vuur.
  • Als de rijst gaar is meng je het met de rest van de ingrediënten tot een plakkerige massa (niet te droog, maar ook niet te vloeibaar).
  • Doe het mengsel in de vorm en druk het goed aan.
  • Strooi de overgebleven sesamzaadjes over de bovenlaag.
  • De cake bak je in een voorverwarmde oven op 180 graden in zestig minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake