Oseille en gratin

(gegratineerde zuring)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg zuring
  • 50 g boter
  • 60 g geraspte kaas
  • 250 g aardappels
  • 250 g spinazie
  • 1 deciliter slagroom
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de aardappels.
  • Kook ze in water met zout gedurende 25 minuten.
  • Was de zuring en spinazie goed.
  • Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
  • Kook de zuring en spinazie gedurende 15 minuten.
  • Laat goed uitlekken en hak tot een puree.
  • Als de aardappel klaar zijn, giet ze af en zet ze even in een hete oven om uit te drogen.
  • Schil ze dan en snij ze in dikke schijven.
  • Smeer een ovenvaste schaal ruim in met boter, leg daar een laag aardappels in.
  • Bedek deze met een laag groentepuree, geef er wat slagroom over, behoorlijk zout en peper, bestrooi met er geraspte kaas over en begin opnieuw.
  • Eindig met geraspte kaas.
  • Smelt de rest van de boter en verdeel deze over de schaal.
  • Zet de schaal 15 minuten in een oven van 200º C om te gratineren.
  • Serveer het gerecht in de ovenschotel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel