Oseille en gratin
(gegratineerde zuring)
Ingrediënten
- 1 kg zuring
- 50 g boter
- 60 g geraspte kaas
- 250 g aardappels
- 250 g spinazie
- 1 deciliter slagroom
- zout
- peper
Instructies
- Was de aardappels.
- Kook ze in water met zout gedurende 25 minuten.
- Was de zuring en spinazie goed.
- Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
- Kook de zuring en spinazie gedurende 15 minuten.
- Laat goed uitlekken en hak tot een puree.
- Als de aardappel klaar zijn, giet ze af en zet ze even in een hete oven om uit te drogen.
- Schil ze dan en snij ze in dikke schijven.
- Smeer een ovenvaste schaal ruim in met boter, leg daar een laag aardappels in.
- Bedek deze met een laag groentepuree, geef er wat slagroom over, behoorlijk zout en peper, bestrooi met er geraspte kaas over en begin opnieuw.
- Eindig met geraspte kaas.
- Smelt de rest van de boter en verdeel deze over de schaal.
- Zet de schaal 15 minuten in een oven van 200º C om te gratineren.
- Serveer het gerecht in de ovenschotel.