Ossenhaas met lychees
Ingrediënten
- 400 gram ossenhaas
- 5 eetlepels schenkstroop
- 5 eetlepels Japanse sojasaus
- 4 eetlepels olie
- zout peper
- 1 blik lychees inh. 567 gr
- sesamzaad
Instructies
- Snijd de ossenhaas in dikke repen.
- Schenk in een schaal de stroop over het vlees en schep goed om.
- Laat het vlees afgedekt in de koelkast ± 2 uur marineren.
- Schenk er de sojasaus over en laat nog ± 30 minuten marineren.
- Verhit in een wok de olie.
- Roerbak de reepjes vlees met ± 6 tegelijk snel.
- Laat de olie voor de volgende portie weer op temperatuur komen.
- Laat het vlees in een vergiet uitlekken; vang het vocht op.
- Breng het vlees op smaak met zout en peper en bestrooi het met sesamzaad.
- Laat de lychees uitlekken, vang het sap op en vermeng het met het vleesvocht.
- Serveer de lychees en het sausje bij het vlees.
- Geef er een komkommersalade en geurige (basmati)rijst bij.