Ossenhaas met lychees

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram ossenhaas
  • 5 eetlepels schenkstroop
  • 5 eetlepels Japanse sojasaus
  • 4 eetlepels olie
  • zout peper
  • 1 blik lychees inh. 567 gr
  • sesamzaad

Instructies

  • Snijd de ossenhaas in dikke repen.
  • Schenk in een schaal de stroop over het vlees en schep goed om.
  • Laat het vlees afgedekt in de koelkast ± 2 uur marineren.
  • Schenk er de sojasaus over en laat nog ± 30 minuten marineren.
  • Verhit in een wok de olie.
  • Roerbak de reepjes vlees met ± 6 tegelijk snel.
  • Laat de olie voor de volgende portie weer op temperatuur komen.
  • Laat het vlees in een vergiet uitlekken; vang het vocht op.
  • Breng het vlees op smaak met zout en peper en bestrooi het met sesamzaad.
  • Laat de lychees uitlekken, vang het sap op en vermeng het met het vleesvocht.
  • Serveer de lychees en het sausje bij het vlees.
  • Geef er een komkommersalade en geurige (basmati)rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters