Ovenschotel met macaroni

Ovenschotel met macaroni

Ovenschotel met macaroni

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g macaronie
  • 2 eieren
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 500 ml water
  • 450 g gehakt
  • 300 ml melk
  • 2 grote eetl. bloem
  • 1 tablet boullion
  • 2 grote eetl. tomatenpuree
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • nootmuskaat
  • zout
  • een beetje koriander gehakte
  • boter
  • peper
  • italiaanse kruiden

Instructies

  • De macaroni koken met wat zout, in een vergiet doen en afspoelen met warm water en laten uitlekken
  • Bak de macaroni in een pan met wat boter voeg de helft van de kaas, zout, peper, nootmuskaat naar smaak.
  • Als de macaroni afgekoeld is doe je er een geklutste ei doorheen.
  • Een beetje boter in een pan doen hier het gehakt, knoflook en ui in bakken, tomatenpuree, kruiden, koriander, bouillontablet en water toevoegen.
  • Laat ongeveer 15- 20min op een laag pitje koken.
  • Een beetje boter in een pan doen de bloem erdoor roeren, pan van het vuur en de melk erdoor roeren, de pan weer op het vuur zetten en roerend aan de kook brengen en de saus laten indikken.
  • De pan van het vuur nemen en het losgeklopte ei erdoor roeren voeg zout, peper en nootmuskaat.
  • De helft van de macaroni in een ovenschaal doen en dan het gehakt daarop de rest van de macaroni de saus er over gieten bestrooi met de rest van de kaas en laat voor 30 min bruin worden in de oven op 190°c

Notities / Tips / Wijnadvies

 
 
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pasta / Vlees
Land van herkomst Marokko