Paasbrood van Hetty van Es

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 230 gram tarwebloem
  • 50 gram boter in blokjes
  • 1 zakje gedroogde gist 11 gr.
  • ½ theelepel zout
  • 25 gram basterd suiker
  • 1 ei los geklopt
  • 1 dl. lauwe melk
  • 60 gram rozijnen gewassen en gedroogd
  • 60 gram gedroogde abrikozen in stukjes
  • 55 gram licht bruine basterd suiker
  • 1,5 theelepel koekkruiden
  • 100 gram poedersuiker
  • 15 gram geroosterd amandelschaafsel

Instructies

  • Zeef de bloem en het zout in een kom en roer 20 gram van de boter erdoor.
  • Meng de gist en de 25 gram suiker erdoor.
  • Maak in het midden een kuiltje en voeg de melk en los geklopt ei toe.
  • Roer even door.
  • Plaats de kom in een keukenmachine of kneed met de hand het mengsel goed door tot een elastisch deeg.
  • Vorm een bal van het deeg en leg die in een ingevette kom en dek af.
  • Laat 1 uur op een warme plaats rijzen.
  • Meng rozijnen, abrikozen, bruine basterdsuiker en koekkruiden in een kom door elkaar.
  • Sla het deeg door en rol uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van 45×30 cm. bestrijk het met de overige gesmolten boter.
  • Verdeel het vruchtmengsel gelijkmatig over het deeg en rol de lange kant op.
  • Vet een bakplaat in of gebruik een siliconen mat en maak hierop van het deeg een cirkel.
  • Snijd de uiteinden vlak en duw ze met wat water aan elkaar.
  • Snijd het deeg om de 4 cm voor 2/3 in en draai de stukken iets uit elkaar.
  • Laat afgedekt nog 1 uur rijzen.
  • Bak af in een voorverwarmde oven op 200°C in 20 minuten.
  • Meng de poedersuiker met 3 theel. water en besprenkel het deeg als het nog warm is.
  • Bestrooi met amandelsnippers
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Feestdagen etc Pasen