Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Stoomoven
Ingrediënten
- 500 ml paddenstoelenbouillon van 2 paddenstoelenbouillontabletten
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- 1 sjalot gesnipperd
- 300 ml room
- 1 eetlepel truffelsalsa
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in mooie stukjes.
- Fruit de sjalot samen met de paddenstoelen licht aan in een pan.
- Neem een dichte stoomovenpan, schenk hier de paddenstoelenbouillon in en voeg de gebakken paddenstoelen met sjalot toe.
- Stoom de bouillon gedurende 20 minuten op 100°C.
- Klop de room tot slagroomdikte en meng deze met de truffelsalsa.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Breng de bouillon eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Schenk de bouillon in diepe borden en serveer met een quenelle truffelroom.