Romige Paddenstoelenbouillon met Truffelroom

Romige paddenstoelenbouillon met een toef truffelroom, gegarneerd met dunne plakjes paddenstoel, een druppel truffelolie en verse peterselie, geserveerd in een diepe kom op een rustieke tafel met artisanaal brood.

Romige Paddenstoelenbouillon met Truffelroom

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Stoomoven

Ingrediënten

  • 500 ml paddenstoelenbouillon van 2 paddenstoelenbouillontabletten
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 300 ml room
  • 1 eetlepel truffelsalsa
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in mooie stukjes.
  • Fruit de sjalot samen met de paddenstoelen licht aan in een pan.
  • Neem een dichte stoomovenpan, schenk hier de paddenstoelenbouillon in en voeg de gebakken paddenstoelen met sjalot toe.
  • Stoom de bouillon gedurende 20 minuten op 100°C.
  • Klop de room tot slagroomdikte en meng deze met de truffelsalsa.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng de bouillon eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Schenk de bouillon in diepe borden en serveer met een quenelle truffelroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij de rijke smaken van deze paddenstoelenbouillon.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij