Paddenstoelenterrine met kip
AllerHande 11 2009
Ingrediënten
- 4 speklapjes (ca. 450 g) in stukjes
- 50 ml rode port
- 300 g kipfilet puur&eerlijk biologisch
- 1 teen knoflook zeer fijngesneden
- 5 takjes verse tijm de blaadjes gerist
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 bak kastanjechampignons 250 g
- 18 plakken katenspek ca. 125 g
- 1 ei
- 50 g pistachenoten bakje 95 g
Instructies
- Meng de speklapstukjes met de port en laat afgedekt 30 minuten in de koelkast marineren.
- Snijd de kip in repen, meng met de knoflook en de tijm en zet afgedekt 30 minuten in de koelkast.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 10 minuten.
- Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs in de cakevorm en laat ze over de rand hangen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maal de speklapstukjes fijn in de keukenmachine.
- Meng met het ei, de noten, peper en flink wat zout.
- Maak laagjes in de vorm: 1/4 speklapjesmengsel, kip, 1/4 speklapjesmengsel, champignons,
- 1/4 speklapjesmengsel, kip en 1/4 speklapjesmengsel.
- Dek de terrine af met het overhangende katenspek.
- Bedek de terrine met de folie en zet hem in de schaal.
- Vul deze tot bijna aan de rand met kokend water en zet hem voorzichtig in de oven.
- Bak de terrine ca. 55 minuten.
- Laat afkoelen en giet het vocht af.
- Snijd de terrine in plakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met geroosterd brood en zure augurken.