Paddenstoelenterrine met kip

AllerHande 11 2009
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 speklapjes (ca. 450 g) in stukjes
  • 50 ml rode port
  • 300 g kipfilet puur&eerlijk biologisch
  • 1 teen knoflook zeer fijngesneden
  • 5 takjes verse tijm de blaadjes gerist
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 bak kastanjechampignons 250 g
  • 18 plakken katenspek ca. 125 g
  • 1 ei
  • 50 g pistachenoten bakje 95 g

Instructies

  • Meng de speklapstukjes met de port en laat afgedekt 30 minuten in de koelkast marineren.
  • Snijd de kip in repen, meng met de knoflook en de tijm en zet afgedekt 30 minuten in de koelkast.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 10 minuten.
  • Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs in de cakevorm en laat ze over de rand hangen.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maal de speklapstukjes fijn in de keukenmachine.
  • Meng met het ei, de noten, peper en flink wat zout.
  • Maak laagjes in de vorm: 1/4 speklapjesmengsel, kip, 1/4 speklapjesmengsel, champignons,
  • 1/4 speklapjesmengsel, kip en 1/4 speklapjesmengsel.
  • Dek de terrine af met het overhangende katenspek.
  • Bedek de terrine met de folie en zet hem in de schaal.
  • Vul deze tot bijna aan de rand met kokend water en zet hem voorzichtig in de oven.
  • Bak de terrine ca. 55 minuten.
  • Laat afkoelen en giet het vocht af.
  • Snijd de terrine in plakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met geroosterd brood en zure augurken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland