Paddestoelensoep met champignoncrostini

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram grote champignons
  • 25 gram boter
  • 1 fijngesnipperd sjalotje
  • 4 eetlepels slagroom
  • 3 eetlepels droge witte vermout
  • 2 ½ eetlepel zonnebloempitten
  • 25 fijngeknipte sprietjes bieslook
  • zout
  • versgemalen peper
  • 6 sneetjes stokbrood
  • 1 pak heldere paddestoelensoep Honig

Instructies

  • Snijd de champignons in stukjes.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak het sjalotje en de champignons 5 minuten tot het vocht bijna is verdampt.
  • Voeg de slagroom en 2 eetlepels vermout toe en laat op hoog vuur inkoken tot het
    vocht is verdampt.
  • Laat afkoelen.
  • Rooster de zonnebloempitten in een droge koekepan en roer ze met de helft van de
    bieslook door het champignonmengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrijk het stokbrood met het champignonmengsel en zet het afgedekt in de
    koelkast.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Bereid de soep volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Grilleer de champignon-crostini 4 minuten, strooi er 1 eetlepel bieslook over en strooi
    de rest van de bieslook over de soep.
  • Houd de soep en de crostini tot het gebruik warm.
  • Schep de soep in de borden en let de crostini in de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep