Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- paella pan
Ingrediƫnten
- 600 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 200 gram garnalen gepeld en schoongemaakt
- 100 gram chorizo in kleine blokjes gesneden
- 2 rijpe tomaten ontveld, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 ui fijngehakt
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 250 gram gebroken sperziebonen
- 325 gram paellarijst
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 750 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote paellapan of braadpan op middelhoog vuur.
- Bak de chorizoblokjes kort aan tot ze hun aroma afgeven.
- Voeg vervolgens de stukjes kipfilet toe en bak deze in 4-5 minuten goudbruin.
- Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze glazig.
- Voeg dan de blokjes tomaat toe en bak ze mee gedurende 2 minuten.
- Strooi paprikapoeder en gedroogde oregano over het mengsel en giet 250 ml kippenbouillon erbij.
- Laat de kipfilet zonder deksel ongeveer 25 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar is.
- Voeg de paprikablokjes, sperziebonen en paellarijst toe aan de pan.
- Roer alles goed door elkaar.
- Giet de resterende kippenbouillon in de pan en laat de paella nog eens 15-20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen.
- Roer regelmatig om te voorkomen dat de rijst aan de bodem van de pan blijft plakken.
- Voeg de garnalen toe en laat ze nog 2-3 minuten meekoken tot ze roze en gaar zijn.
- Breng de paella op smaak met zout en peper indien nodig.
- Garneer met gehakte peterselie en serveer direct.
- Serveer met een gemengde salade van tomaat en olijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Spaanse AlbariƱo zou goed passen bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 30 g | Vet: 12 g | Sugar: 4 g