Spaanse Paella met Kip, Garnalen en Chorizo

Een realistische foto van Spaanse paella met kip, garnalen en chorizo, geserveerd in een traditionele paellapan op een doorleefde houten tafel. De saffraanrijst is rijk van kleur en gemengd met malse stukjes kip, licht gegrilde garnalen en pittige plakjes chorizo. Rode paprika, erwten en verse peterselie zorgen voor extra kleur en textuur. Partjes citroen en een drizzle olijfolie maken de presentatie af. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra garnalen, chorizo en een schaaltje saffraan, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht benadrukt de texturen en kleuren, wat zorgt voor een uitnodigende, authentieke uitstraling.

Spaanse Paella met Kip, Garnalen en Chorizo

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • paella pan

Ingrediƫnten

  • 600 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 200 gram garnalen gepeld en schoongemaakt
  • 100 gram chorizo in kleine blokjes gesneden
  • 2 rijpe tomaten ontveld, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 250 gram gebroken sperziebonen
  • 325 gram paellarijst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote paellapan of braadpan op middelhoog vuur.
  • Bak de chorizoblokjes kort aan tot ze hun aroma afgeven.
  • Voeg vervolgens de stukjes kipfilet toe en bak deze in 4-5 minuten goudbruin.
  • Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze glazig.
  • Voeg dan de blokjes tomaat toe en bak ze mee gedurende 2 minuten.
  • Strooi paprikapoeder en gedroogde oregano over het mengsel en giet 250 ml kippenbouillon erbij.
  • Laat de kipfilet zonder deksel ongeveer 25 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar is.
  • Voeg de paprikablokjes, sperziebonen en paellarijst toe aan de pan.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Giet de resterende kippenbouillon in de pan en laat de paella nog eens 15-20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen.
  • Roer regelmatig om te voorkomen dat de rijst aan de bodem van de pan blijft plakken.
  • Voeg de garnalen toe en laat ze nog 2-3 minuten meekoken tot ze roze en gaar zijn.
  • Breng de paella op smaak met zout en peper indien nodig.
  • Garneer met gehakte peterselie en serveer direct.
  • Serveer met een gemengde salade van tomaat en olijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een Spaanse AlbariƱo zou goed passen bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 30 g | Vet: 12 g | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieƫn Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Spanje