Zalmbrood met Kruidenmayonaise
Ingrediënten
- 250 gram zalmfilet
- 1½ dl mayonaise
- ¼ liter water
- 1 takje tijm
- ½ liter witte wijn
- 2 uien
- 1 laurierblad
- 8 groene olijven
- 1 blikje paprika gebruik vers of geroosterde paprika voor een betere smaak
Instructies
- Schil de uien en snijd ze in ringen.
- Giet de witte wijn en water in een pan en voeg de uien, tijm, laurierblad, zout en peper toe.
- Laat 20 minuten koken.
- Pocheer de zalmfilets 10 minuten in de bouillon.
- Laat de gepocheerde zalm afkoelen in de bouillon.
- Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten.
- Laat ze afkoelen en pel ze.
- Meng de mayonaise met tomatenketchup tot het een mooie roze kleur heeft.
- Verwijder de pitten uit de olijven.
- Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine blokjes.
- Maal de afgekoelde zalmfilets fijn in een mixer.
- Voeg de gekookte rijst, olijven, paprikablokjes, in blokjes gesneden eieren en de roze kruidenmayonaise toe aan de gemalen zalm.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Neem een cakevorm en maak deze van binnen vochtig.
- Schep het zalmmengsel in de cakevorm en laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Leg wat blaadjes sla op een serveerschaal en stort het zalmbrood erop.
- Serveer het in plakjes gesneden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerechtVoedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g