Zalmbrood met Kruidenmayonaise

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram zalmfilet
  • dl mayonaise
  • ¼ liter water
  • 1 takje tijm
  • ½ liter witte wijn
  • 2 uien
  • 1 laurierblad
  • 8 groene olijven
  • 1 blikje paprika gebruik vers of geroosterde paprika voor een betere smaak

Instructies

  • Schil de uien en snijd ze in ringen.
  • Giet de witte wijn en water in een pan en voeg de uien, tijm, laurierblad, zout en peper toe.
  • Laat 20 minuten koken.
  • Pocheer de zalmfilets 10 minuten in de bouillon.
  • Laat de gepocheerde zalm afkoelen in de bouillon.
  • Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten.
  • Laat ze afkoelen en pel ze.
  • Meng de mayonaise met tomatenketchup tot het een mooie roze kleur heeft.
  • Verwijder de pitten uit de olijven.
  • Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine blokjes.
  • Maal de afgekoelde zalmfilets fijn in een mixer.
  • Voeg de gekookte rijst, olijven, paprikablokjes, in blokjes gesneden eieren en de roze kruidenmayonaise toe aan de gemalen zalm.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Neem een cakevorm en maak deze van binnen vochtig.
  • Schep het zalmmengsel in de cakevorm en laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Leg wat blaadjes sla op een serveerschaal en stort het zalmbrood erop.
  • Serveer het in plakjes gesneden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Vis / Zalm
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Tarwevrij / Zout arm