Pangasiusfilet op een bedje van spinazie

Dit gerecht is werkelijk een grote bron van ijzer en zal je lichaam een flinke oppepper geven. De cherrytomaatjes geven het gerecht kleur en voegen net even dat extra’s toe. En de nootachtige smaak van de pijnboompitjes maakt het helemaal af
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g pangasiusfilet
  • ½ zak spinazie
  • 10 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel(s) pijnboompitjes
  • cayennepeper
  • peper
  • 1 tl kokosolie

Instructies

  • Rooster als eerste de pijnboompitjes vijf minuten in een pan zonder olie.
  • Laat ze vervolgens afkoelen op een bord.
  • Spoel daarna de pangasiusfilet schoon met water en dep de vis droog met keukenrolpapier.
  • Kruid de visfilet met wat cayennepeper en gewone peper.
  • Verhit ondertussen een theelepel kokosolie in een koekenpan en bak de pangasiusfilet hierin.
  • Keer de vis regelmatig om.
  • Snij de ui en knoflook fijn en bak deze in een andere koekenpan, tot ze een goudbruine kleur krijgen.
  • Doe de spinazie erbij en schep alles om totdat de spinazie geslonken is. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze bij de spinazie.
  • Schep nog een paar keer om en leg de spinazie op een bord.
  • Serveer erbovenop de vis en maak het geheel af door de geroosterde pijnboompitten erover te strooien.
  • Voedingswaarde

Notities / Tips / Wijnadvies

Weetje

Pijnboombitten zitten vol met essentiële vetzuren, die een beschermende functie hebben voor je hart, hersenen en botten.

Voedingswaarden

Calories: 394 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 37 g | Vet: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm