Panna cotta van mandarijn
AH 12 maanden Lekker Eten
Equipment
- puddingvormpjes (125 ml)
Ingrediënten
- 750 g mandarijnen
- 500 ml slagroom
- 3 el suiker
- 5 blaadjes gelatine wit
- 4 el mandarijnenlikeur of sinaasappellikeur
Instructies
Voorbereiden:
- Boen 2 mandarijnen goed schoon en rasp de oranje schil dun van de mandarijnen. Pers zoveel mandarijnen uit dat er 100 ml sap is.
- Breng de slagroom met de suiker en de geraspte schil aan de kook en laat de slagroom 5 min. heel zachtjes koken.
- Week de blaadjes gelatine 5 min. in een ruime kom met koud water.
- Roer het mandarijnensap door de slagroom.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de room.
- Roer 2 el likeur door de room.
- Spoel de 4 puddingvormpjes om met koud water en schenk het roommengsel in de vormpjes.
- Dek de vormpjes af met een stukje vershoudfolie en laat de puddinkjes in de
- koelkast in minimaal 2 uur opstijven.
- Schil de rest van de mandarijnen met een scherp mesje, zodat alle velletjes van de mandarijnen af zijn.
- Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
- Meng in een kom de partjes mandarijn met de resterende likeur.
- Dek de kom af en marineer de partjes mandarijn minimaal 2 uur in de koelkast.
Bereiden
- Maak de randjes van de puddinkjes voorzichtig los. Leg een bordje op een vormpje. Schud en keer ze samen.
- Laat het puddinkje op het bord glijden.
- Keer zo ook de andere puddinkjes.
- Schep de gemarineerde mandarijn ernaast.