Panna cotta van mandarijn

Panna cotta van mandarijn

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • puddingvormpjes (125 ml)

Ingrediënten

  • 750 g mandarijnen
  • 500 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 5 blaadjes gelatine wit
  • 4 el mandarijnenlikeur of sinaasappellikeur

Instructies

Voorbereiden:

  • Boen 2 mandarijnen goed schoon en rasp de oranje schil dun van de mandarijnen. Pers zoveel mandarijnen uit dat er 100 ml sap is.
  • Breng de slagroom met de suiker en de geraspte schil aan de kook en laat de slagroom 5 min. heel zachtjes koken.
  • Week de blaadjes gelatine 5 min. in een ruime kom met koud water.
  • Roer het mandarijnensap door de slagroom.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de room.
  • Roer 2 el likeur door de room.
  • Spoel de 4 puddingvormpjes om met koud water en schenk het roommengsel in de vormpjes.
  • Dek de vormpjes af met een stukje vershoudfolie en laat de puddinkjes in de
  • koelkast in minimaal 2 uur opstijven.
  • Schil de rest van de mandarijnen met een scherp mesje, zodat alle velletjes van de mandarijnen af zijn.
  • Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • Meng in een kom de partjes mandarijn met de resterende likeur.
  • Dek de kom af en marineer de partjes mandarijn minimaal 2 uur in de koelkast.

Bereiden

  • Maak de randjes van de puddinkjes voorzichtig los. Leg een bordje op een vormpje. Schud en keer ze samen.
  • Laat het puddinkje op het bord glijden.
  • Keer zo ook de andere puddinkjes.
  • Schep de gemarineerde mandarijn ernaast.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Fruit / Kaas