Pannenkoeken met Ham en Champignons

Goudbruine pannenkoeken gevuld met romige ham-champignonragout, opgerold en gegratineerd met gesmolten gruyère, geserveerd op een zachtgroen bord met peterselieblaadjes

Pannenkoeken met Ham en Champignons

Heerlijke hartige pannenkoeken gevuld met romige champignons en ham, gegratineerd met gruyère kaas.
Porties: 6
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 200 g meel
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • 3 dl melk
  • 1 snufje zout
  • Voor het garnituur:
  • 250 g ham
  • 250 g champignons
  • 2 sjalotten
  • 50 g meel
  • 50 g boter
  • 500 ml melk
  • 50 g geraspte gruyère kaas
  • Peper en zout

Instructies

  • Giet het meel in een mengkom en maak een kuiltje.
  • Breek de eieren hierin en voeg de gesmolten boter en zout toe.
  • Meng geleidelijk met de koude melk tot een vloeibaar beslag.
  • Laat 1 uur rusten.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Smelt de helft van de boter in een pan en fruit de sjalotten zacht.
  • Voeg de in blokjes gesneden champignons toe en stoof tot het vocht verdampt is.
  • Smelt de rest van de boter in een pan en voeg het meel toe.
  • Giet de melk erbij en roer tot een gladde saus.
  • Voeg de champignons en in blokjes gesneden ham toe.
  • Bak de pannenkoeken en vul ze met het mengsel.
  • Rol ze op en leg ze in een ovenschaal.
  • Bestrooi met geraspte gruyère en gratineer 5 minuten in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met een frisse groene salade.
Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 22 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Pannenkoeken / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden