Pannenkoekjes met bosvruchten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 50 g suiker
  • 150 ml zure room
  • 10 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 25 g boter
  • 400 g bosvruchten vers of diepvries (bv. bosbessen of bramen)

Instructies

  • Scheid de eieren.
  • Sla de eiwitten stijf tot zich punten vormen.
  • Voeg de suiker toe en klop weer stijf.
  • Doe de dooiers en de zure room in een tweede schaal en vermeng heel goed.
  • Voeg bloem en zout toe en roer het beslag glad.
  • Sla 1/3 van de eiwitten erdoorheen.
  • Vouw de rest van het eiwit erdoor.
  • Smelt wat boter in een pan op een middelhoog vuur.
  • Bak steeds een pannenkoekje van ca 25 ml beslag.
  • Als het beslag stevig is, de pannenkoekjes keren en de andere kant bakken.
  • Doe steeds wat boter in de pan en bak de volgende pannenkoekjes.
  • De pannenkoekjes die klaar zijn warm houden.
  • Serveer ze met de bosvruchten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:

Stapel de klare pannenkoekjes op elkaar met een stukje bakpapier ertussen. En leg ze vlak voor serveren nog even in een voorverwarmde oven.

Info:

Bosvruchten bevatten naast verschillende vitamines ook anti-oxidanten, die het lichaam beschermen tegen vervroegde ouderdomsverschijnselen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Pannenkoeken