Geroosterde Paprika Mousse

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 gram boter
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 750 gram paprika in reepjes
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 ½ dl slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • Peper en zout naar smaak
  • Citroensap

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en bak de sjalot en knoflook zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Voeg het takje tijm, laurierblad, paprikareepjes, witte wijn en wijnazijn toe.
  • Bak het geheel 30-40 minuten tot de paprika zacht is en het vocht verdampt is.
  • Verwijder het laurierblad en takje tijm.
  • Pureer het paprikamengsel.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Week de gelatineblaadjes gedurende 5 minuten in ruim koud water.
  • Los de uitgeknepen gelatine op een zacht vuur op, zonder te laten koken.
  • Meng de opgeloste gelatine snel door het paprikamengsel samen met de slagroom.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Vul de vormpjes met het mengsel en laat het gedurende ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Stort de mousse uit de vormpjes voor het serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch