Gegrilde Paprika’s gevuld met Mediterrane Couscous

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram couscous
  • 250 ml groentebouillon van ½ tablet
  • 1 zakje lente-uitjes 8 stuks
  • 6 tomaten in fijne reepjes
  • 100 gram olijven fijngesneden
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 paprika’s
  • 1 bol mozzarella in dunne plakjes

Instructies

  • Giet de groentebouillon over de couscous en laat het 5 minuten wellen.
  • Snijd de helft van de lente-uitjes in ringetjes.
  • Roer de tomaten, lente-uitjes, olijven en pijnboompitten door de couscous.
  • Voeg de komijn, citroensap en 1 eetlepel olijfolie toe, en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes.
  • Bestrijk de buitenkant van de paprikahelften lichtjes met olie en vul ze royaal met het couscousmengsel.
  • Bedek de paprika’s met plakjes mozzarella.
  • Leg de paprika’s in een grillmand op het rooster van de barbecue en rooster ze ongeveer 15 minuten op matig vuur, tot het vel licht geblakerd is.
  • Leg het deksel op de barbecue of dek de paprika’s losjes af met aluminiumfolie om de couscous goed op te warmen en de kaas sneller te laten smelten.
  • Gril de resterende lente-uitjes 1-2 minuten en leg ze naast de paprika’s.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een Castel Chardonnay Vin de Pays d’Oc past goed bij dit gerecht.
 
 
 
 
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten