Paratha’s 2

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenmeel
  • zout
  • 25 gram boter
  • bloem

Instructies

  • Kneed een soepel deeg van het meel, een mespunt zout en 5 eetlepels lauw water en laat het deeg, afgedekt ± 30 minuten rusten.
  • Smelt de boter.
  • Verdeel het deeg in vieren en rol de stukken op een met bloem bestoven werkblad uit tot 4 ronde lapjes (± 10 cm).
  • Bestrijk de lapjes met boter en kneed er opnieuw bolletjes van.
  • Rol het deeg nogmaals uit tot dunnere deeglapjes (± 20 cm) en bestrijk ze opnieuw met boter en bak ze, met de beboterde kant naar beneden, in een hete koekenpan goudbruin.
  • Bestrijk intussen de bovenkant met boter en keer de parata’s om.
  • Bak de andere kant ook ± 1 minuut.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst India