Parelhoenfilet in Chinese kool met bospaddenstoelen en Chartreusesaus

Gevulde Parelhoenfilet in Gestoomde Chinese Kool met Bospaddenstoelen

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 150 gram gemengde bospaddenstoelen schoongemaakt en grof gehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 ½ eetlepel paneermeel
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • 4 parelhoenfilets

Instructies

  • Snijd de Chinese kool in de lengte doormidden, verwijder de dikke nerf en pluk voorzichtig de bladeren los.
  • Was de bladeren en blancheer ze gedurende 1 minuut in een stoomovenpan op 100°C.
  • Dompel de geblancheerde bladeren direct onder in koud water om het kookproces te stoppen.
  • Verhit de neutrale olie in een pan op het fornuis.
  • Fruit de sjalot en knoflook aan tot ze zacht zijn.
  • Voeg vervolgens de gehakte bospaddenstoelen toe en bak ze kort mee.
  • Haal de pan van het vuur en meng de mosterd, basterdsuiker en paneermeel erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de parelhoenfilets kort maar stevig aan in een pan met een eetlepel olie op het fornuis, zodat ze net een kleurtje krijgen.
  • Leg de filets plat op een snijplank en snijd ze voorzichtig in de lengte open als een vlinder.
  • Leg elke filet tussen twee lagen huishoudfolie en sla ze plat met een deegroller of zware steelpan.
  • Verwijder de bovenste laag folie en verdeel het paddestoelenmengsel over de filets.
  • Rol de filets op als een worstje.
  • Leg een nieuw vel folie neer en leg hier enkele bladen Chinese kool op.
  • Rol de parelhoenfilets in de Chinese kool als een toffee.
  • Leg de rolletjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze gedurende 15 minuten op 95°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de parelhoenfilets verpakt in gestoomde Chinese kool met bospaddenstoelen als een verrukkelijk hoofdgerecht. Enjoy!

Wijnadvies:

Een lichte chardonnay of een Pinot Noir zou goed samengaan met de verfijnde smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Wild