Gegratineerde Parmentier Ovenschotel
Een klassieke Franse ovenschotel met een smeuïge aardappelpuree en gekruid gehakt, gegratineerd tot een krokante
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
- Week het brood in een beetje melk en meng met de gehakte ui, tijm, peterselie, peper en zout.
- Voeg het gehakt en twee eieren toe en meng goed.
- Doe het mengsel in een pan met een klein laagje water en laat afgedekt sudderen tot het gaar is.
- Stamp de aardappelen fijn en meng met boter, nootmuskaat, peper en zout.
- Roer er de melk en de resterende twee eieren door voor een romige puree.
- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de puree.
- Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de resterende puree.
- Verdeel kleine klontjes boter over de bovenkant en bak 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en augurken.
Wijnadvies:
Een lichte rode tafelwijn of een droge rosé uit de Provence past hier goed bij.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g