Tropische Passievruchtentaart met Romige Mousse
Deze tropische passievruchtentaart combineert een knapperige bodem, romige mousse en frisse passievruchtgelei. Een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid!
Ingrediënten
- ½ basisrecept harde Wenerdeeg
- 12 passievruchten
- 40 g kristalsuiker
- 50 g chocolade in stukjes
- 7 blaadjes witte gelatine
- 5 dl slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap van 26 cm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak het deeg in het midden van de oven gedurende 30 minuten, totdat het gaar en lichtbruin is.
- Steek met een taartring de bodem uit het warme deeg en laat deze afkoelen.
- Plaats de bodem in de taartring en bestrijk met gesmolten chocolade au bain-marie.
Vruchtenmousse:
- Halveer 10 passievruchten, schep het vruchtvlees eruit en wrijf dit door een grove zeef.
- Meet 5 dl passievruchtenpuree af (vul aan met water indien nodig).
- Verwarm de passievruchtenpuree met 25 g kristalsuiker op matig vuur.
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme vruchtensap.
- Laat het mengsel afkoelen en lobbig worden.
- Klop de slagroom halfstijf met 15 g kristalsuiker en vanillesuiker.
- Meng 4 dl koude vruchtengelei met de slagroom.
- Giet het mengsel op de taartbodem, strijk glad en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
Afwerking:
- Verwarm 1 dl van de vruchtengelei en meng dit met het vruchtvlees van 2 passievruchten.
- Leg een krans van muntblaadjes op de taart.
- Strijk de verwarmde gelei over de bovenkant van de taart.
- Laat nog 2 uur opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de taart gekoeld en garneer eventueel met extra muntblaadjes of verse passievrucht.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti past perfect bij de frisse smaken van passievrucht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 5 g | Vet: 26 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 30 g