Pasta met kipbraadworst, pastasaus en roomkaas

Pasta met kipbraadworst, pastasaus en roomkaas

(Voor 4 personen, 11 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 120 gram pasta volkoren gekookt volgens verpakking
  • 400 gram courgette pasta
  • 300 gram kipbraadworst ontveld en in stukjes
  • 1 pot pastasaus Toscana 260 gram
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 10 kleine tomaatjes gehalveerd
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 100 gram kruidenkaas light
  • 1 bos(jes) basilicum alleen de blaadjes
  • 100 gram rucola gesneden
  • 3 stengels bleekselderij gesneden
  • 200 gram Bonduelle velderwtjes diepvries, hoeft niet ontdooit
  • 1 dessertlepel knoflookpoeder
  • 1 blokjes groentebouillon om de pasta in te koken
  • 1 blokjes runderbouillon verkruimeld, om door de saus te mengen
  • 1,5 eetlepel Greensweet Stevia Brown 25 gram
  • zwarte peper vers gemalen

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in het groentebouillonblokje.
  • Bak de kipbraadworst met de ui, de peper, de Greensweet Stevia Brown en de bleekselderij zonder boter of olie een minuut of 5 in een wok al roerend aan.
  • Voeg de pastasaus en het knoflookpoeder toe.
  • Roer goed door elkaar en roerbak 2 minuten.
  • Voeg dan de velderwtjes, het verkruimelde runderbouillonblokje en de kruidenkaas toe.
  • Meng alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Laat een minuut of 5 staan zonder deksel.
  • Doe na die 5 minuten de pasta en de courgettepasta erbij en meng dat goed door elkaar.
  • Voeg dan de helft van de gesneden rucola, de gehalveerde tomaatjes en de basilicumblaadjes toe.
  • Roer alles door elkaar en laat nog 2 minuutjes warm pruttelen.
  • Strooi nog wat zwarte verse peper over het gerecht.
  • Schep de rest van de rucola in een diepbord en schep de pasta er bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heb je nog punten over, kun je er lekker een eetlepel geraspte kaas over heen doen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Pasta