Pasta met tonijn, gegrilde paprika en olijven

Voor 4 personen, 12 punten per persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 60 gram spaghetti ongekookt / (gekookt volgens gebruiksaanwijzing, afgespoeld met koud water)
  • 400 gram courgette spaghetti
  • 1 pot tomatensaus Toscane 400 gram
  • 2 blikjes tonijn in water uitgelekt 220 gram samen
  • 1 ui klein gesnipperd
  • 1 blik ansjovis in olijfolie (gehalveerd) 46 gram
  • 6 kleine paprika alle kleuren (in blokjes gesneden en gegrild in de airfryer)
  • 80 gram tomaten gedroogde klein gesneden
  • 3 tenen knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 rode verse peper klein gesneden
  • 1 bosje basilicum verse alleen de blaadjes
  • 1 klein blikje olijven met ansjovis / uitgelekt 85 gram en gehalveerd
  • 15 gram Italiaanse gedroogde kruiden 1 flinke eetlepel
  • 2 blokjes groentebouillon verkruimeld
  • PAM spray
  • 15 ml Becel light vloeibaar
  • peper naar smaak uit de molen
  • 30 gram paneermeel
  • zout naar smaak uit de molen

Instructies

  • Verwarm de airfryer vóór op 180 graden.
  • Doe de paprikablokjes in een ovenbestendige bak en doe de flinke eetlepel Italiaanse kruiden en wat peper en zout erbij.
  • Spuit in met de PAM spray.
  • Doe de bak in de airfryer, doe de anti-spat deksel erop en grill de paprika’s 15 minuten op 180 graden.
  • Schud ondertussen een paar keer.
  • Haal na die 15 minuten de anti spatdeksel weg en gril de paprikablokjes nog 10 minuten onder af en toe schudden.
  • Doe de Becel light in een wok en bak hierin de ui, de peper en de gedroogde tomaat tot de ui zacht is (ongeveer 5 minuutjes op hoog vuur roerbakkend).
  • Voeg de knoflook en de zelf gegrilde paprika’s toe en roerbak deze nog een minuut of 3 mee.
  • Doe de tomatensaus Toscane erbij en laat even warm worden.
  • Voeg dan de tonijn, olijven met ansjovis en de verkruimelde blokjes groentebouillon toe.
  • Meng alles goed door elkaar en voeg de gekookte pasta en de courgettepasta toe.
  • Meng door elkaar en doe het paneermeel erbij.
  • Draai het vuur uit, doe de basilicumblaadjes erbij en roer door de pasta.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pasta / Vis
Land van herkomst Italië