Pasta met tonijnsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 250 g champignons in plakjes
  • 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
  • eetlepel(s) gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • 400 g spaghetti
  • 2 blikken tonijnchuncks op water à 185 g uitgelekt

Instructies

  • Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook al omscheppend op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
  • Bak de champignons 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes met het vocht, de oregano en peper en zout naar smaak toe en laat alles zonder deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
  • Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout beetgaar.
  • Schep de tonijnchuncks erdoor en warm kort door.
  • Serveer met de spaghetti.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekookte prei.

Wijnadvies:

Adelasia Cortese, Italië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis