Pasta met varkenshaas in rode wijn- tomatensaus

Pasta met varkenshaas in rode wijn- tomatensaus

(Recept voor 4 personen en per persoon is het 10 punten)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren pasta ongekookt (gekookt volgens aanwijzingen op de verpakking)
  • 400 gram varkenshaas in plakjes gesneden (rund, bijvoorbeeld biefstuk kan ook!)
  • 250 gram kastanjechampignons (gesneden)
  • 500 gram gezeefde tomaat
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 1 bosje tijm alleen de afgeritste blaadjes
  • 1 klein flesje 250 ml rode wijn
  • 1 eetlepel(s) paprikapoeder mild of pikant
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree flinke lepel
  • 1 groente bouillonblokje verkruimeld
  • 3 eetlepel(s) allesbinder
  • verse versgemalen peper uit de molen
  • 2 koffielepels zonnebloemolie om in te bakken
  • zout uit de molen

Instructies

  • Kook je pasta.
  • Zet alles gewassen, gesneden, afgepast en afgewogen klaar.
  • Bestrooi het vlees met peper en zout uit de molen.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en laat daarin de ui, sjalot en rode peper een beetje zacht worden (een minuut of 5 op halfhoog vuur onder af en toe roeren).
  • Voeg de tomatenpuree en de knoflook toe en roerbak even mee op hoog vuur.
  • Blus af met de helft van de wijn en voeg de champignons en de paprika toe en roerbak dat een minuut of 3.
  • Voeg het vlees toe, roerbak een minuut of twee door elkaar en doe dan de paprikapoeder, tijm, de rest van de wijn en het verkruimelde bouillonblokje erbij.
  • Laat dit een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Doe dan de gezeefde tomaat erbij en laat dit warm worden.
  • Voeg als laatste de allesbinder toe en roer dit op hoog vuur goed door het gerecht.
  • Doe de saus over de pasta.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pasta / Varkensvlees