Italiaanse Pasta met Vegetarische Balletjes en Tomaat

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g penne buisjespasta
  • 1 ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 schaaltjes vegetarische balletjes à 210 g
  • 2 potten pastasaus Toscana à 260 g
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 100 g zwarte olijven
  • 2 eetlepels kappertjes

Instructies

  • Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie en bak de ui zacht gedurende 2 minuten.
  • Voeg de vegetarische balletjes en pastasaus toe aan de pan, en verwarm tot de balletjes door en door heet zijn.
  • Kook de sperziebonen in ongeveer 6 minuten beetgaar.
  • Roer de zwarte olijven en kappertjes door de saus en laat ze nog 1 minuut meeverwarmen.
  • Serveer de penne met de saus en sperziebonen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze pasta met vegetarische balletjes en tomaat komt goed tot zijn recht met een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese. De fruitige tonen van de wijn en de kruidige smaken vullen elkaar aan en zorgen voor een perfecte balans.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vleesvervangers
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch