Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 gram pasta
- 1 zalmmoot of gerookte zalm
- 300 gram verse- of diepvries spinazie
- 1,5 eetlepel creme fraîche
- 1 eetlepel kruidenroomkaas
- 4 theelepel groene pesto
- 1 handvol parmezaanse kaas
- 1 handvol pijnboompitten
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Doe de verse- of diepvries spinazie in een pan en warm dit op laag vuur op.
- Breng de zalm op smaak met peper en zout.
- Voeg een scheut olijfolie toe in een pan en bak de zalm ongeveer 1 minuut op hoog vuur.
- Zet vervolgens het vuur zachter en bak de zalm 2 tot 3 minuten, keer hem vervolgens om en bak de andere kant ook 2 tot 3 minuten.
- Haal de zalm wanneer hij mooi gaar is uit de pan.
- Wanneer de spinazie opgewarmd is, voeg je de pesto, creme fraîche en kruidenroomkaas toe.
- Roer alles goed door elkaar heen.
- Giet de pasta af en meng dit door het spinaziemengsel heen.
- Verdeel de pasta vervolgens over twee borden.
- Bak de pijnboompitten een aantal minuten op laag vuur, totdat je de pijnboompitten begint te ruiken.
- Pas op dat ze niet aanbranden!
- Snijd de zalm in stukjes en verdeel dit samen met de pijnboompitten en de parmezaanse kaas over de borden met pasta.