Pasta pesto met zalm en spinazie

 

Pasta pesto met zalm en spinazie

Pasta pesto met zalm en spinazie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram pasta
  • 1 zalmmoot of gerookte zalm
  • 300 gram verse- of diepvries spinazie
  • 1,5 eetlepel creme fraîche
  • 1 eetlepel kruidenroomkaas
  • 4 theelepel groene pesto
  • 1 handvol parmezaanse kaas
  • 1 handvol pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Doe de verse- of diepvries spinazie in een pan en warm dit op laag vuur op.
  • Breng de zalm op smaak met peper en zout.
  • Voeg een scheut olijfolie toe in een pan en bak de zalm ongeveer 1 minuut op hoog vuur.
  • Zet vervolgens het vuur zachter en bak de zalm 2 tot 3 minuten, keer hem vervolgens om en bak de andere kant ook 2 tot 3 minuten.
  • Haal de zalm wanneer hij mooi gaar is uit de pan.
  • Wanneer de spinazie opgewarmd is, voeg je de pesto, creme fraîche en kruidenroomkaas toe.
  • Roer alles goed door elkaar heen.
  • Giet de pasta af en meng dit door het spinaziemengsel heen.
  • Verdeel de pasta vervolgens over twee borden.
  • Bak de pijnboompitten een aantal minuten op laag vuur, totdat je de pijnboompitten begint te ruiken.
  • Pas op dat ze niet aanbranden!
  • Snijd de zalm in stukjes en verdeel dit samen met de pijnboompitten en de parmezaanse kaas over de borden met pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis