Pasta sfoglia con frutta secca
Italiaanse strudel met gedroogde vruchtenBladerdeeg gevuld met dadels, vijgen en rozijnen. Een eenvoudig recept wat niet kan mislukken, zeker wanneer je kant&klaar bladerdeeg gebruikt. Warm erg lekker, maar koud ook niet te versmaden.Een Italiaanse variant op de overbekende Apfel-Strudel.
Ingrediënten
- 350 gram bladerdeeg pasta sfoglia
- 75 gram rozijnen uvette
- 75 gram gedroogde vijgen ficchi secchi
- 75 gram dadels datteri
- 1 ei uovo
- 2 eetlepel(s) melk 2 cucchiaio di latte
- 1 eetlepel(s) custardpoeder 1 cucchiaio di preparato per budino
- 1 eetlepel(s) suiker 1 cucchiaio di zucchero
Instructies
- Voorbereiding (1 dag van tevoren):
- ontpit de dadels en verwijder van de gedroogde vijgen de harde steeltje.
- Snij of knip – zoals ik doe – de vruchten tot kleine stukje en doe alles tezamen met de rozijnen in een ruime schaal en overgiet alles met warm water zodat ze ruim onder water staan.
- Liefhebbers kunnen er een flinke scheut likeur aan toevoegen. Laat de vruchten minimaal 8 uur wellen.
- BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek en leg het op het bakpapier op een bakblik.
- Klop het ei los met een vork.
- Hou één derde apart om later het deeg te bestrijken.
- Voeg de melk en de custard toe en roer het goed door totdat alle custardpoeder is opgelost.
- Giet al het vocht van de gewelde vruchten en meng het ei-custardmengsel er door heen.
- Verdeel het over het midden van het bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg dicht zoals een Apfelstrudel.
- Bestrijk het bladerdeeg met een kwast in met het achtergehouden eimengsel en bestrooi het met een beetje suiker.
- Bak het in 20 minuten op 180 graden, verlaag de temperatuur tot 120 graden en laat het nog 10 minuten nagaren.
- Zet het bakblik eventueel iets lager in de oven om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt.