Kleurrijke pastasalade met haring en paprika
Een frisse en kleurrijke pastasalade met haring in romige tomatensaus, knapperige paprika’s en cherrytomaatjes. Perfect als zomerse maaltijd of bijgerecht!
Equipment
- grote schaal
- kookpan
- mes
Ingrediënten
- 200 g viergranenmacaroni
- 2 blikjes fijne haringfilets in tomaten-roomsaus à 190 g
- 125 ml crème fraîche light
- 3 eetlepels medium dry sherry
- 1 zak rode gele en groene paprika’s
- 250 g cherrytomaatjes gehalveerd
- 50 g olijven gehalveerd
- 30 g peterselie fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de viergranenmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen.
- Haal de haringfilets uit de blikjes en zet apart.
- Roer een dressing van de tomatensaus uit de blikjes, crème fraîche en sherry.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
- Halveer de cherrytomaatjes en olijven.
- Hak de peterselie fijn.
- Meng in een grote schaal de groenten, peterselie en afgekoelde macaroni.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de dressing en haring over de salade en meng goed.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, vormt een perfecte aanvulling op de hartige en romige smaken van deze pastasalade.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 22 g | Vet: 15 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 7 g