Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram pasta
- 2 blikjes tonijn op water
- 100 gram olijven
- 40 gram basilicum
- 200 ml mayonaise
- 6 ansjovisfilets
- 50 ml azijn
- 250 gram mini-tomaatjes
- 1 rode ui
- 2 eetlepels kappertjes
- 75 gram pijnboompitten
- 0.5 citroen rasp/sap
Instructies
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel af onder koud water.
- Maak aan met een beetje olijfolie.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel in tweeën.
- Zet de helft apart.
- Halveer de mini-tomaatjes en olijven, snipper de rode ui fijn en spoel af onder koud water.
- Dep vervolgens droog.
- Roer de mayonaise door de helft van de tonijn en breng op smaak met de balsamicoazijn.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in de oven of in een koekenpan en voeg een snufje zout toe.
- Meng de pasta met de tonijnmayonaise en breng op smaak.
- Hak de ansjovisfilets fijn en meng ze erdoor.
- Voeg de overgebleven tonijn, rode ui, kappertjes en olijven toe aan de pasta.
- Maak de rucola licht aan met wat olijfolie en serveer het bij de pasta.
- Strooi de geroosterde pijnboompitten over de salade en voeg wat citroenrasp en/of -sap toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Serveer met een mootje vers gegrilde tonijn, lauwwarm. Aubergine en/of courgette kunnen een extra aanvulling zijn voor deze salade. Voeg eventueel wat yoghurt toe aan de tonijnmayonaise.Tip:
serveer de salade eens in een weckpot als onderdeel van een buffet of bij de borrel.Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past goed bij deze pastasalade.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g