Pastasalade met tonijn

Mediterrane Tonijnpastasalade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 100 gram olijven
  • 40 gram basilicum
  • 200 ml mayonaise
  • 6 ansjovisfilets
  • 50 ml azijn
  • 250 gram mini-tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 75 gram pijnboompitten
  • 0.5 citroen rasp/sap

Instructies

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel af onder koud water.
  • Maak aan met een beetje olijfolie.
  • Laat de tonijn uitlekken en verdeel in tweeën.
  • Zet de helft apart.
  • Halveer de mini-tomaatjes en olijven, snipper de rode ui fijn en spoel af onder koud water.
  • Dep vervolgens droog.
  • Roer de mayonaise door de helft van de tonijn en breng op smaak met de balsamicoazijn.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in de oven of in een koekenpan en voeg een snufje zout toe.
  • Meng de pasta met de tonijnmayonaise en breng op smaak.
  • Hak de ansjovisfilets fijn en meng ze erdoor.
  • Voeg de overgebleven tonijn, rode ui, kappertjes en olijven toe aan de pasta.
  • Maak de rucola licht aan met wat olijfolie en serveer het bij de pasta.
  • Strooi de geroosterde pijnboompitten over de salade en voeg wat citroenrasp en/of -sap toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Bereidingstips:

Serveer met een mootje vers gegrilde tonijn, lauwwarm. Aubergine en/of courgette kunnen een extra aanvulling zijn voor deze salade. Voeg eventueel wat yoghurt toe aan de tonijnmayonaise.

Tip:

serveer de salade eens in een weckpot als onderdeel van een buffet of bij de borrel.

Wijnadvies:

Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past goed bij deze pastasalade.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Salade / Vis
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Lactosevrij / Suikervrij