Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
- 1 prei
- 25 gram djamoer koeping muizeoortjes, of champignons of andere paddestoelen die u lekker vindt
- ½ theel. peper
- ½ theel. gula djawa
- 100 gram worteltjes schijfjes,
- 2 theel. ketjap
- 100 gram erwten
- 1 theel. nootmuskaat
- 100 gram spitskool of groene kool
- boter
- 2 eieren
- paneermeel
- 1 pakje so-oen
- 1 kopje bouillon
- 1 ui
- 1 pakje aardappel puree
- 2 knoflooktenen
- melk
Instructies
- De djamoer koeping goed wassen en 1/2 uur opkoken in ruim water, het water daarna afgieten.
- De eieren hard koken, pellen en halveren.
- De worteltjes half gaar koken.
- De ui en het knoflook fijnsnijden en fruiten in wat olie.
- De prei wassen, doormidden snijden en klein snijden.
- De kipfilet in stukjes snijden en meefruiten.
- Als je gewone champignons gebruikt, deze even meebakken.
- De bouillon,de djamoer koeping eraan toevoegen en op niet te groot vuur aan de kook laten komen.
- De afgegoten worteltjes, de erwten en de fijngesneden spits of groene kool eraan toevoegen.
- Vervolgens de peper, de gula djawa, nootmuskaat, de prei en de so-oen door de groenten-vleesmassa roeren, aan de kook laten komen en even op zacht vuur laten doorsudderen.
- Het gerecht mag niet te droog of te nat zijn.
- De puree volgens de gebruiksaanwijzing van het pakje maken.
- Verwarm de oven voor op 225 graden bovenwarmte.
- Smeer een vuurvaste schaal in met wat boter en vul deze met de groente-vleesmassa.
- Leg de ei-parten op gelijke afstand van elkaar in de groenten.
- Hier bovenop een laag puree en bestrooi deze met paneermeel en leg er een paar klontjes boter op.
- Plaats de schaal in de oven en bak de pastei tutup in circa 20 min totdat er een bruin korstje op zit
- Opdienen met sambal badjak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht is eigenlijk om de restjes groenten en vlees van de vorige dag te verwerken.
Je kan dus gerust andere groenten of vlees gebruiken.
Je kan dus gerust andere groenten of vlees gebruiken.