Pastei Tutup

 

Pastei Tutup

Pastei Tutup

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 1 prei
  • 25 gram djamoer koeping muizeoortjes, of champignons of andere paddestoelen die u lekker vindt
  • ½ theel. peper
  • ½ theel. gula djawa
  • 100 gram worteltjes schijfjes,
  • 2 theel. ketjap
  • 100 gram erwten
  • 1 theel. nootmuskaat
  • 100 gram spitskool of groene kool
  • boter
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • 1 pakje so-oen
  • 1 kopje bouillon
  • 1 ui
  • 1 pakje aardappel puree
  • 2 knoflooktenen
  • melk

Instructies

  • De djamoer koeping goed wassen en 1/2 uur opkoken in ruim water, het water daarna afgieten.
  • De eieren hard koken, pellen en halveren.
  • De worteltjes half gaar koken.
  • De ui en het knoflook fijnsnijden en fruiten in wat olie.
  • De prei wassen, doormidden snijden en klein snijden.
  • De kipfilet in stukjes snijden en meefruiten.
  • Als je gewone champignons gebruikt, deze even meebakken.
  • De bouillon,de djamoer koeping eraan toevoegen en op niet te groot vuur aan de kook laten komen.
  • De afgegoten worteltjes, de erwten en de fijngesneden spits of groene kool eraan toevoegen.
  • Vervolgens de peper, de gula djawa, nootmuskaat, de prei en de so-oen door de groenten-vleesmassa roeren, aan de kook laten komen en even op zacht vuur laten doorsudderen.
  • Het gerecht mag niet te droog of te nat zijn.
  • De puree volgens de gebruiksaanwijzing van het pakje maken.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden bovenwarmte.
  • Smeer een vuurvaste schaal in met wat boter en vul deze met de groente-vleesmassa.
  • Leg de ei-parten op gelijke afstand van elkaar in de groenten.
  • Hier bovenop een laag puree en bestrooi deze met paneermeel en leg er een paar klontjes boter op.
  • Plaats de schaal in de oven en bak de pastei tutup in circa 20 min totdat er een bruin korstje op zit
  • Opdienen met sambal badjak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht is eigenlijk om de restjes groenten en vlees van de vorige dag te verwerken.
Je kan dus gerust andere groenten of vlees gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip
Land van herkomst Indonesië