Pasteibakjes met oesterzwammenragoût

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g oesterzwammen
  • 25 g boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepel droge sherry
  • 125 g créme fraîche
  • zout
  • peper
  • 100 g gekookte ham of extra champignons als vegetarisch gerecht)
  • ½ bos(jes) peterselie
  • maïzena om te binden
  • 4 kant-en-klare pasteibakjes
  • 1 citroen
  • wat blaadjes gemengde sla
  • 4 partjes citroen

Instructies

  • Oesterzwammen schoon wrijven en in reepjes snijden.
  • In de boter licht fruiten met de uiensnippers.
  • Als het vocht verdampt is de sherry, créme fraîche, champignons of ham en fijngehakte peterselie erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper en zo nodig licht binden met de maïzena.
  • Ragoûtbakjes in de oven voorverwarmen.
  • Bakjes vullen en op bordjes of groot bord plaatsen.
  • Een teveel aan ragoût ernaast scheppen en garneren metd e blaadjes sla en partjes citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch