Pasteitjes met kippenragout

Pasteitjes met kippenragout

Pasteitjes met kippenragout

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 4 uur
Kooktijd 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Kippenbouillon

  • 1 kipfilet
  • 1 kippenbout
  • 1 ltr water
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 4 peperkorrels
  • 0,5 bosje peterselie
  • 2 blaadjes foelie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • zout

Pasteibakjes

  • 1 st ei
  • 8 plakken bladerdeeg

Ragout

  • 1 st ui
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 100 ml kookroom
  • 150 gram bospaddestoelen
  • 0,5 bosje peterselie
  • zout peper

Instructies

Bouillon

  • Breng de kip in een pan met ruim koud water aan de kook.
  • Snijd de groente in stukjes en voeg ze met de foelie, peperkorrels, bouillonblokje en de peterselie toe aan de pan met water en kip.
  • Laat de bouillon circa 1 uur trekken en schenk de bouillon door een zeef.
  • Pluk het vlees van de kip en snijd het kippenvlees in stukjes.
  • Proef de bouillon en breng op smaak met wat zout indien nodig.

Ragoutbakjes

  • Klop het ei los.
  • Bestrijk de randen van de helft van het aantal plakjes bladerdeeg met ei en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Steek uit de overige plakjes deeg cirkels en leg de uitgestoken plakjes en cirkels op de ingesmeerde plakjes bladerdeeg.
  • Kerf met een mesje een ruitjesmotief in de cirkels en bestrijk ze met ei.
  • Laat het bladerdeeg circa 20 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Bak het bladerdeeg in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Ragout

  • Pel en snipper de ui.
  • Smelt boter in de pan en fruit de ui.
  • Voeg de bloem toe en gaar de roux circa 5 minuten.
  • Voeg het water toe en roer goed door.
  • Voeg de gezeefde kippenbouillon toe, kook circa 10 minuten door en schenk de room erbij.
  • Snijd de paddenstoelen in stukjes en pluk en hak de peterselie.
  • Bak de paddestoelen in wat olie aan.
  • Voeg de paddenstoelen, peterselie en kippenvlees toe aan de ragout en warm goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Serveren

  • Snijd de cirkels uit het bladerdeeg en houd ze apart.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op borden, schep de ragout erin en leg de deksels erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Voorgerechten